بسیاری از کاربران مبتدی هنوز درک نمی کنند که CDN چیست و چگونه کار میکند زیرا ما به طور مداوم با سؤالاتی مانند “آیا اگر یک سرویس CDN تهیه کنمباز هم نیاز به یرویس میزبانی دارم؟” این تا حدی تقصیر مقالات متعدد بر روی اینترنت برای روشن نکردن این موضوع است. ما دریافتیم كه هر وقت درباره CDN صحبت میشود ، همیشه اصول نادیده گرفته میشود. بنابراین در این مقاله سعی خواهیم کرد توضیح دهیم که CDN چیست و چرا برای وب سایت وردپرس خود نیاز به CDN دارید .
بروزرسانی: فقط برای روشن شدن ، CDN چیزی است که شما در کنار داشتن یک سرویس میزبانی وب از آن استفاده می کنید زیرا به سرعت بخشیدن به بارگذاری سایت شما کمک می کند. CDN یک سرویس میزبانی وب را جایگزین نمی کند. شما هنوز نیاز به یک سرویس ارائه دهنده هاستینگ مانند پویش سرور دارید.
اینفوگرافیک

CDN چیست؟
CDN مخفف Content Delivery Network است که در فارسی به شبکه توزیع محتوا خوانده میشود، یک شبکه از سرورهایی است که نسخه استاتیک ذخیره شده وب سایتها را به کاربران بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربر تحویل می دهند. گیج کننده است؟ بیایید آن را با کلمات ساده تر توضیح دهیم.
معمولاً وقتی کاربر به سایت وردپرس شما مراجعه می کند ، آنها به سرور میزبان وب شما (به طور مثال پویش سرور ) هدایت می شوند. سرور میزبان وب شما در یک مکان مرکزی به طور مثال در دیتاسنتر Hetzner آلمان واقع شده است. بنابراین هر کاربر در وب سایت شما برای مشاهده وب سایت شما به این یک سرور دسترسی پیدا میکند. اکنون اگر حجم ترافیکی بالایی دارید ، می تواند باعث بار اضافی بر روی سرور شود که این باعث کندی سرور یا حتی از دسترس خارج شدن سرور شود. اینجاست که یک CDN به کار می آید زیرا شبکه ای از سرورها است ، اما مهمتر از همه این سرورها در موقعیت های جغرافیایی مختلف پخش می شوند. وقتی از CDN استفاده می کنید ،یک نسخه از محتوای استاتیک وب سایت شما در تمام این سرورها ذخیره می شود. محتوای استاتیک شامل تصاویر ، شیوه نامه ها (فایل های CSS) ، جاوا اسکریپت ها ، فلش ، و غیره است. اکنون وقتی کاربر از سایت شما (سرور اصلی) بازدید می کند ، فناوری CDN آنها را به نزدیکترین سرور به مکان خود هدایت می کند.
به عنوان مثال: اگر سرور اصلی شما در Hetzner آلمان میزبانی شود و شخصی از ایران سعی کند به آن دسترسی پیدا کند ، آنها به نزدیکترین سرور CDN ممکن در ایران هدایت می شوند. این تعداد هاپ های اینترنتی مورد نیاز برای انتقال پرونده های استاتیک به کاربر نهایی شما را کاهش می دهد.
نزدیکی کاربر به وب سرور شما تاثیری بسیار زیادی در زمان بارگذاری دارد. با در دسترس قرار دادن محتوای خود در چندین سرور پراکنده جغرافیایی ، می توانید صفحات خود را سریعتر از منظر کاربر بارگیری کنید. به این صورت یک سرویس CDN مفید است. به عبارت ساده تر ، هرچه سرور CDN به مکان کاربر شما نزدیکتر باشد ، کاربر سریعتر به محتوا میرسد.
چرا برای وب سایت وردپرس خود به CDN احتیاج دارید؟
اگر بخش فوق را مطالعه کرده باشید ، به وضوح می بینید که داشتن CDN می تواند تأثیر زیادی در وب سایت شما بگذارد. در زیر برخی از مزایای CDN را توضیح میدهیم:
- سرعت – پس از شروع استفاده از CDN در سایت ، سایت سریعتر میشود.
- مقاومت در برابر خرابی – CDN به شما امکان می دهد به جای هدایت 100٪ ترافیک به سرور اصلی خود ، بار را در چندین سرور توزیع کنیم ، بنابراین احتمال از دسترس خارج شدن کمتر می شود.
- تجربه کاربری بهتر – با احتمال زیاد زمانی که شروع به استفاده از CDN کنید ، شاهد کاهش نرخ شکایات کاربران خود خواهید بود. علاوه بر این ، شما در تعداد صفحات مشاهده شده توسط هر کاربر افزایش خواهید دید. بنابراین به وضوح یک سایت سریع به معنی بهبود تجربه کاربر است.
- پیشرفت در SEO – گوگل به وضوح اظهار داشته است كه سایتهای سریعتر احتمال رسیدن به رتبه بالاتری در موتورهای جستجو دارند. شما به محض انجام بهینه سازی در سایت خود ، متوجه رتبه بندی سایت خود حواهید شد.